Over de Seniorenbus

Welkom bij de Seniorenbus Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht! Wij zijn er om de deelname aan het maatschappelijk verkeer te bevorderen voor senioren vanaf 63 jaar in deze gemeenten. Ons doel is om een sociaal isolement te voorkomen door passend vervoer aan te bieden, van deur tot deur. We begrijpen dat mobiliteit cruciaal is voor het behouden van sociale contacten en een actief leven en daarom staan wij klaar om te helpen.

Het bestuur

Ons bestuur wordt gevormd door:

Voorzitter: Guus Goos
Secretaris: Chiel Peele
Penningmeester: Pleun van den Berg
Lid: Ilonka Heijnen-du Burck
Lid: Janny Vaandrager-Buitendijk
Lid: Inge van der Weij
Erevoorzitter: Koos Wortel

Samen werken we hard om ervoor te zorgen dat onze senioren de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben.

Historie

In het jaar 1998 begonnen Koos en Jan Wortel met het idee van de Seniorenbus. Na veel inspanningen en toewijding zijn we uitgegroeid tot een essentieel onderdeel van de Zwijndrechtse en Ambachtse samenleving. We zijn trots op onze mijlpalen, zoals het behalen van de 500.000e passagier in 2018 en het ontvangen van prijzen voor onze inzet. Onze erevoorzitter, Koos Wortel, blijft een belangrijk figuur in onze geschiedenis en een bron van inspiratie voor ons werk. Blijf met ons meereizen terwijl we voortbouwen op deze rijke geschiedenis en ons blijven inzetten voor het welzijn van de senioren in Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht.

Onze belangrijke steunpilaren:
Sponsoren en Vrijwilligers

Bij de Seniorenbus in Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht zijn wij zeer erkentelijk voor twee belangrijke pijlers die ons helpen onze missie te vervullen: onze gewaardeerde sponsoren en toegewijde vrijwilligers.

Onze sponsoren zijn onze financiële ondersteuners in het bieden van passend vervoer aan senioren, van deur tot deur. Hun vrijgevigheid en betrokkenheid stellen ons in staat om de kosten van het maandelijkse lidmaatschap betaalbaar te houden en vervoer voor ouderen toegankelijk te maken. Dankzij hen kunnen we meer senioren bereiken en ervoor zorgen dat niemand in een sociaal isolement belandt. Wilt u weten wie deze sponsoren zijn? Neem dan een kijkje op onze sponsorenpagina voor meer informatie.

Onze vrijwilligers vormen de hoeksteen van onze organisatie. Met hun inzet en toewijding helpen zij ons de ritaanvragen te noteren, als chauffeur, bijrijder, of routeplanner via de computer. Momenteel hebben we het voorrecht om te mogen werken met 90 vrijwilligers die met enthousiasme hun werk doen. Naast de dienstverlening aan onze cliënten staat ook gezelligheid onder onze vrijwilligers centraal.

Als u wilt bijdragen aan dit enthousiaste en ondersteunende team, neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 078-6196065 of stuur een e-mail naar seniorenb@seniorenbuszwijndrecht.nl. We kijken ernaar uit om u te verwelkomen en u meer te vertellen over de vele mogelijkheden om als vrijwilliger bij te dragen aan de Seniorenbus. Samen maken we het verschil!

Als vrijwilliger voor de Seniorenbus in Zwijndrecht ervaar ik elke dag hoe geweldig het is om een verschil te maken in het leven van onze geliefde senioren. Met veel plezier help ik hen met hun mobiliteit en sociale interactie. De glimlach en dankbaarheid die ik ontvang zijn hartverwarmend. Samen creëren we zorg, vriendschap en ondersteuning voor de ouderen in Zwijndrecht. Het is fijn om deel uit te maken van dit prachtige initiatief.

Zonder sponsoren kunnen wij niet rijden

Bekijk HIER alle sponsoren.